Ministerul Educatiei a lansat un apel la candidaturi pentru Consiliului National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior

de I.C.     HotNews.ro
Luni, 28 noiembrie 2016, 17:24 Actualitate | Esenţial

Platforma Brainmap.ro
Foto: brainmap.ro
Ministerul Educatiei a lansat un apel de candidaturi pentru ocuparea celor 17 pozitii de membru ale Consiliului National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior (CNSPIS). Procesul de selectie se va desfasura in perioada 28 noiembrie - 15 decembrie si va fi coordonat de minister. In conformitate cu prevederile metodologiei de selectie, se pot inscrie cadre didactice si cercetatori care detin cel putin titlul de conferentiar sau de cercetator stiintific II ori titluri echivalente obtinute in strainatate, dar si membri ai Academiei Romane si ai unor institutii de cultura.
Ulterior, intre 7 si 9 decembrie, Comitetul de selectie (numit prin ordin de ministru) va evalua candidaturile depuse si va anunta rezultatele.

Ministerul Educatiei precizeaza ca selectia va tine cont de o serie de criterii minimale printre care conduita profesionala si morala ireprosabila, confirmata si recunoscuta pe parcursul intregii activitati, dublata de responsabilitate, echilibru, capacitate de analiza obiectiva si rezilienta la presiuni exterioare. De asemenea, vor fi luate in calcul experienta (recunoscuta in tara si strainatate) in masurarea si analiza statistica, precum si in prognoze cu privire la invatamantul superior, dar si capacitatea de intelegere privind evolutiile prezente/viitoare in domeniul stiintei si tehnologiei.

Lista nominala a celor 17 candidaturi selectate va fi publicata pe edu.ro si va fi supusa consultarii publice timp de 5 zile (10 - 15 decembrie).

In acest interval orice persoana fizica sau juridica poate transmite opinii argumentate in raport cu nominalizarile Comitetului de selectie pe adresa de e-mail dgis@edu.gov.ro. De asemenea, se accepta contestatii de natura administrativa din partea candidatilor la concursul de selectie.

Numirea membrilor CNSPIS, dupa solutionarea contestatiilor si analizarea tuturor opiniilor argumentate sau a eventualelor propuneri de completare, se face prin ordin de ministru pentru un mandat de 4 ani.

Consiliul National de Statistica si Prognoza a Invatamantului Superior (CNSPIS) este un organism consultativ al Ministerului Educatiei si are ca atributii principale elaborarea si actualizarea permanenta a indicatorilor de monitorizare a invatamantului superior si prognoza evolutiei acestuia, in raport cu dinamica pietei muncii.


Citeste mai multe despre   
Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

681 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri