"Se pare ca la TVR cineva iar face pronosticuri electorale", a scris astazi pe Facebook, intr-un mesaj intitulat "TVR nu are memorie buna", consilierul prezidential Andrei Muraru.

Andrei MuraruFoto: Agerpres

Reactia lui Muraru vine dupa ceTVR a anunta ca nu va difuza acum interviul cu Dacian Ciolospentru emisiunea "Viata Satului".

Postarea consilierului lui Iohannis pentru Relatii cu Autoritatile Publice si Societatea Civila:

"Imi aduc aminte de o istorie din campania pentru prezidentiale din 2014. Eram pe atunci membru al Consiliului de Administratie al TVR. Cu o saptamana inainte de primul tur al prezidentialelor, domnul Victor Ponta, candidat oficial al aliantei PSD-UNPR-PC, este invitat la emisiunea "Viata satului".

Asadar, in plina campanie electorala. Subliniez ca domnul Ponta refuzase sa participe la vreo dezbatere electorala la TVR, dar atasat de "Viata satului", nu a putut ceda ispitei de a aduna o mica recolta de voturi.

Evident, era, din punctul meu de vedere, o incalcare a dispozitiilor CNA cu privire la emisiunile electorale. Unii oameni din conducerea TVR mizau deja pe "viitorul presedinte".

Au trecut alegerile si nimeni nu a fost sanctionat. Ba mai mult, CNA a decis la cateva luni distanta ca nu era nici o incalcare a legii.

Astazi, TVR a refuzat sa difuzeze o emisiune cu premierul Dacian Ciolos tocmai pentru a nu incalca dispozitiile CNA. Diferenta fundamentala fata de episodul din 2014 este ca premierul nu reprezinta nici un partid si nu candideaza.

Si mai mult, chiar CNA ne-a spus ca ar fi in regula o asemenea participare la "Viata satului". Si atunci de ce n-ar fi in regula emisiunea cu premierul Ciolos?

Se pare ca la TVR cineva iar face pronosticuri electorale."