O pensiune de dimensiuni mari din statiunea Arieseni si doua anexe au ars in totalitate, in noaptea de sambata spre duminica, iar aproape 20 de pompieri cu cinci autospeciale intervin de 11 ore, operatiunea fiind dificila din cauza cantitatii foarte mari de jar care trebuie stins, transmite Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Alba, capitan Todor Cristian, a declarat ca pompierii intervin de la miezul noptii pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o pensiune din comuna Arieseni, iar in aceste momente nu exista pericol de extindere.

"Pensiunea, care era din lemn, a ars in totalitate. Cand au ajuns echipele incendiul era generalizat. Flacarile s-au extins la o anexa a aceleiasi pensiuni si la o anexa a unui vecin, acestea fiind distruse. Fiind o cantitate foarte mare de material lemnos, inclusiv a celui depozitat, interventia este una foarte dificila", a declarat capitan Todor Cristian.

In incendiu nu au fost persoane ranite, intrucat la pensiune nu era cazat niciun turist, insa o femeie, probabil sotia proprietarului, a suferit un atac de panica si a avut nevoie de asistenta medicala, doua echipaje de medici aflandu-se la fata locului, potrivit sursei citate.

Pe langa cei aproape 20 de pompieri, ofiteri si subofiteri, au intervenit si mai multi voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Arieseni.

Pensiunea era una de mari dimensiuni, avand mai multe camere.