Politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au intervenit pentru salvarea unor pescari romani care s-au ratacit in Marea Neagra din cauza cetii si a caror barca ramasese fara combustibil, informeaza institutia.

Misiune de salvare a politiei de frontieraFoto: Politia de Frontiera

In data de 26.11.2016, in jurul orei 13.00, politistii de frontiera din cadrul Garzii de Coasta au fost solicitati de catre dispeceratul Centrului Maritim de Coordonare (M.R.C.C.) sa intevina pe Marea Neagra, pentru a salva doua persoane de sex masculin a caror barca pescareasca plutea in deriva, se spune intr-un comunicat de presa.

Politistii de frontiera au intervenit cu o nava de patrulare si supraveghere maritima, aflata in misiune pe Marea Neagra, care a ajuns in zona indicata si a declansat actiunea de salvare.

Persoanele aflate in dificultate au fost recuperate de catre echipajul navei maritime, in jurul orei 14.40, iar barca pescareasca in lungime de aproximativ 7 metri a fost remorcata pana in Portul Mangalia.

Barbatii, in varsta de 65, respectiv 61 de ani, domiciliati in municipiul Mangalia nu au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Acestia au declarat ca din cauza cetii si-au pierdut reperele si s-au deplasat cu ajutorul motorului pana la consumarea combustibilului de la bord, dupa care au fost purtati de curent pana in zona de unde au fost recuperati.