Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de precipitatii moderate cantitativ, intensificari ale vantului, viscol in zona montana si racire accentuata, valabila de duminica ora 16.00 pana marti la ora 23.00.

In intervalul mentionat vor fi perioade de timp in care se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse, mai ales la munte, 15...20 l/mp.

In seara zilei de duminica (27 noiembrie) vor fi ploi, dar in noaptea de duminica spre luni (27/28 noiembrie) si in cursul zilei de luni (28 noiembrie), acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, unde valorile termice vor marca o scadere accentuata.

In noaptea de luni spre marti (28/29 noiembrie) si pe parcursul zilei de marti (29 noiembrie), vremea se va raci in toata tara, va ninge si in regiunile sudice, unde pe arii restranse este posibil sa se depuna strat de zapada.

Temporar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi 50...60 km/h. Indeosebi in zonele de munte se va depune strat nou de zapada si vor fi rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.