Ambasadoarea Israelului in Romania respinge acuzatiile conform carora Mossadul ar fi in spatele scandalului Black Cube. Invitata in emisiunea "Ambasador Romania", Tamar Samash a precizat ca nu exista nicio legatura intre serviciul de informatii israelian si cei doi condamnati, iar relatiile dintre Israel si Romania nu au fost afectate de acest caz", informeazarealitatea.net.

"Presa a prezentat cazul ca si cum Mossadul din Israel ar fi spionat Romania. Legatura cu Mossadul a fost foarte subtire. Unul dintre fostii sefi ai Mossadului avea legaturi cu acea companie britanica. Mossadul nu a fost implicat in niciun fel", a declarat Tamar Samash.

Ambasadoarea a adaugat ca lipsa de profesionalism a spionilor este o dovada ca Mossadul nu a avut nicio implicare. Oficialul israelian cred ca scandalul nu a afectat relatiile bune dintre cele doua tari.

"Un biet tanar israelian nu va distruge relatiile bune pe care le avem cu Romania. Cazul Black Cube demonstreaza ca avem specialisti in securitatea informatica si ca avem relatii bune cu partenerii nostri romani pe acest subiect", a mai spus Samash.