Judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au admis vineri cererea depusa de fosta sefa a DIICOT Alina Bica de a fi confruntata cu denuntatorul ei, Ionut Mihailescu, in dosarul in care mai sunt judecati fostul sef al ANAF Serban Pop si omul de afaceri Horia Simu, transmite Agerpres.

La termenul de vineri al procesului, avocatul Alinei Bica a cerut aceasta confruntare, in timp ce procurorul de sedinta s-a opus, pe motiv ca Ionut Mihailescu nu vrea sa dea declaratii in acest dosar.

Judecatorii au admis cererea si au dispus ca Ionut Mihailescu sa fie citat cu mandat de aducere pentru data de 9 decembrie.

In septembrie 2015, Alina Bica si fostul sef al ANAF Serban Pop au fost trimisi in judecata de DNA, in dosarul privind mita pentru clasarea dosarului in care este implicat omul de afaceri Horia Simu.

Potrivit DNA, in anul 2014, Serban Pop a primit de la Horia Simu suma totala de 230.000 euro (cash si sub forma a doua contracte de consultanta judiciara), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT in scopul solutionarii favorabile a unui dosar penal care-l privea pe omul de afaceri. O parte din acesti bani ar fi ajuns la Alina Bica, prin intermediul lui Ionut Mihailescu, care era la acea data consilierul ei.