Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean au inceput o ancheta la Scoala Gimnaziala "Iorgu Radu" din Barlad, dupa ce profesorul de sport a fost acuzat de mama unei eleve de 13 ani ca poarta discutii cu tenta sexuala cu elevii, dar si ca fetele fac flotari cu el in spate "ca sa slabeasca".

Mama elevei respective sustine ca profesorul in varsta de 30 de ani are discutii necuviincioase, cu tenta sexuala, atat cu fiica sa, dar si cu alte eleve de clasa a VIII-a, potrivit Mediafax.

"Eu nu inteleg cum de un profesor isi permite sa poarte asemenea conversatii cu fiica mea? Si, din cate am aflat, nu numai cu fata mea se poarta asa, trimitand-o sa ma invite la scoala, sa vin cu ea la ora de sport, pentru ca 'mama ta arata bine, este foarte buna'. Le spune despre mine colegilor fiicei mele, cand ii intalneste. Cum isi permite asa ceva cu niste copii de 13 ani? Mai sunt si alte mamici scandalizate de comportamentul prea libertin al acestui profesor", a declarat Roxana Malos, mama elevei de 13 ani, care a reclamat comportamentul profesorului la conducerea scolii, la Inspectoratul Scolar, dar si la Politie.

In timpul anchetei, elevele scolii au povestit ca profesorul de sport le pune sa faca flotari cu el in spate, motivand ca le va ajuta sa slabeasca.

Conducerea Scolii Gimnaziale "Iorgu Radu" din Barlad a declarat ca profesorul va fi pus in discutie in cadrul comisiei de disciplina.

"Nu ne face placere sa fim in atentia opiniei publice cu astfel de cazuri. Acest profesor mai are niste reclamatii, mi-a spus diriginta clasei respective si vom lua masurile ce se impun. Am demarat o ancheta interna si vom convoca si comisia de disciplina. El a spus ca sunt doar niste glume, dar asemenea glume nu se fac cu elevii. Comportamentul unui cadru didactic trebuie sa fie ireprosabil, sa fie demn de urmat, nu sa glumesti in asemenea hal cu elevii", a declarat prof. Ioan Onut, directorul scolii.

Profesorul Iulian Mazilu are 30 de ani si detine doar jumatate de norma la catedra de educatie fizica si sport, la Scoala Gimnaziala "Iorgu Radu" din Barlad.

Profesorul nu a putut fi contactat.