281 de candidati din cadrul concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar, au contestat rezultatele obtinute la proba de interviu, anunta Ministerul Educatiei intr-un comunicat de presa. Cele mai multe contestatii au fost depuse in judetele Dolj (30) si Timis (23), respectiv in Capitala (25). In judetele Tulcea, Ialomita, Giurgiu si Calarasi proba nu a fost contestata.

Listele nominale au fost afisate miercuri, 23 noiembrie, dupa finalizarea acestui proces, la sediul si pe site-urile inspectoratelor scolare judetene/ISMB.

Solutionarea contestatiilor si afisarea rezultatelor finale vor avea loc in perioada 24 noiembrie - 9 decembrie 2016. Sunt declarati "admisi" candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si un punctaj total de cel putin 105 puncte prin cumularea punctajelor celor trei probe de concurs.

Evaluarea contestatiile depuse de candidatii din cadrul concursului pentru functiile de director si director adjunct din scoli se va face de catre o comisie din alt judet decat cel in care a fost sustinuta proba, iar din comisiile de evaluare, constituite la nivel judetean, respectiv la nivelul Capitalei, nu pot face parte membri ai comisiilor de concurs.

Calendarul concursului de de director si director adjunct:

13 septembrie 2016- 2 octombrie - Depunerea electronica a dosarelor de concurs (potrivit Procedurii de inscriere electronica, disponibila pe site-ul inspectoratului scolar judetean)

12 octombrie 2016 - Proba scrisa

17 octombrie 2016 - 17 noiembrie - Interviul si evaluarea CV-ului

18 noiembrie 2016 - Afisarea rezultatelor concursului

21-23 noiembrie 2016 - Depunerea contestatiilor

24 noiembrie 2016 - 9 decembrie 2016 - Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale

16 decembrie 2016 -Validarea in consiliul de administratie al inspectoratului scolar a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister

Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarati "admisi" candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte.

Este declarat "promovat" la concurs, candidatul "admis" care a obtinut cel mai mare punctaj total.

In cazul egalitatii de punctaj, este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba scrisa.

Daca si in aceasta situatie egalitatea se pastreaza, pentru unitatile de invatamant cu filiera tehnologica, este declarat "promovat" candidatul care este de specialitate: inginer, economist, medic etc., dupa caz, iar la filiera vocationala, cel care are specialitatea corespunzatoare profilului predominant al unitatii de invatamant, iar pentru celelalte unitati de invatamant este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de interviu.

Daca si in aceasta situatie egalitatea persista, este declarat "promovat" candidatul care a realizat cel mai mare punctaj la proba de evaluare a Curriculumului Vitae.

Citeste si: