Presedintele Klaus Iohannis a inaintat in grad si trecut in rezerva, miercuri, trei generali din cadrul Ministerul Apararii Nationale si din Serviciul de Protectie si Paza, informeaza un comunicat difuzat de Administratia Prezidentiala.

Alexandru BurianFoto: spp.ro

Potrivit comunicatului Presedintiei, seful statului a semnat decretele privind "inaintarea in gradul de general-maior - cu doua stele, la trecerea in rezerva, a domnului general de brigada - cu o stea Cavaleru Dan din Ministerul Apararii Nationale" si "inaintarea in gradul de general-locotenent - cu trei stele, la trecerea in rezerva, a domnului general-maior - cu doua stele Ionita Ariton din Ministerul Apararii Nationale".

De asemenea, presedintele Iohannis a semnat decretul privind "inaintarea in gradul de general - cu patru stele, la trecerea in rezerva, a domnului general-locotenent - cu trei stele Burian Alexandru din Serviciul de Protectie si Paza", de la data de 25 noiembrie 2016.

Dan Cavaleru este loctiitor al sefului Statului Major al Fortelor Aeriene, iar Ariton Ionita este seful Corpului de control si inspectie din MApN, precizeaza Agerpres. Alexandru Burian este adjunct al directorului SPP.