Un agent de paza care pazea o garnitura de huila ce traversa Colonia de Jos a municipiului Vulcan a ajuns, miercuri, la spital, dupa ce a fost lovit in cap cu o lopata de catre hotii de carbune care au atacat vagoanele cu huila, paznicii fiind nevoiti sa traga 14 focuri de arma pentru a alunga hotii, transmite Mediafax.

Un agent de paza din echipa care insoteste garnitura de huila apartinand Complexului Energetic Hunedoara, pe traseul cuprins intre municipiul Vulcan si Preparatia Coroiesti, a fost agresat si a ajuns la urgenta Spitalului Municipal Vulcan, cu capul spart, dupa ce a fost lovit cu o lopata de unul dintre hotii de carbune care au atacat vagoanele cu huila.

"Avem o echipa de gardare care insoteste vagoanele cu huila. Miercuri, echipa a fost atacata, in Vulcan, de vreo 30 de oameni, iar la unul dintre agenti i-au dat cu lopata in cap", a declarat Aurel Uilacan, reprezentant al firmei care asigura paza vagoanelor de huila.

Potrivit sursei citate, agentul de paza lovit a fost dus la spital.

"Victima este la urgenta. Are un traumatism cranian, o plaga contuza fronto-parietala si o leziune la nivelul cotului. Va fi trimis la Spitalul de Urgenta Petrosani pentru a i se face un examen tomograf", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, managerulul Spitalului Municipal Vulcan, Catalin Popa.

Reprezentantii firmei de paza sustin ca paznicii au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de avertisment pentru a alunga hotii. "S-au tras 14 cartuse, toate reprezentand focuri de avertizare", a spus reprezentantul firmei de paza.

Potrivit sursei citate, au mai existat ciocniri intre hotii de carbune si agentii de paza, insa niciuna nu a fost atat de violenta.