Aproximativ o mie de politisti locali au protestat, marti, in fata Guvernului, cerand reducerea varstei de pensionare, scrie Mediafax.

"Vrem sa transmitem un mesaj pentru domnul prim-ministru Dacian Ciolos, vrea sa ne scoata la pensie la 50 de ani si noi nu nu vrem la 65, vrem la 80. Daca atata e penibilul, mergem pana la 80. Lucrez in Politia Locala de 10 ani. Sangele nostru e la fel de rosu ca a celor de la Politia Romana, munca e aceeasi, vrem sa fim incadrati in aceeasi munca precum cei de la Politia Romana", a declarat un politist.

"Vrem reducerea varstei de pensionare, comform Codului de Munca, in Romania la pensie se iese la 60 de ani barbatii si doamnele la 62 de ani. Ca agent de politie locala, nu putem sa ne desfasuram activitatea de ordine publica si circulatie rutiera pana la varsta de 65 de ani. Este foarte greu", a declarat un alt protestatar.

Potrivit unui comunicat al Sindicatului Pro Lex, desi in Legea politiei locale se prevede dreptul acestora de a beneficia de incadrarea muncii in conditii deosebite sau speciale, cu efect de reducerea varstei de pensionare, nu exista norme care sa stabileasca efectiv cum se valorifica acest drept. Iar in aceste conditii, politistii locali vor indeplini misiuni de ordine publica si rutier pana la 65 ani, in timp ce juristii si contabilii din Politia Romana, de aceeasi varsta, vor fi la pensie de cel putin 10 ani, transmit reprezentantii sindicatului.

"Politistii locali sunt revoltati ca primul ministru Dacian Ciolos a alocat 11 milioane euro pentru 'Cumintenia pamantului', insa sustine ca nu sunt bani pentru acest proiect de lege, adica pentru siguranta cetatenilor si protectia celor ce vegheaza la aceasta. Dar nici macar nu este vorba de bani, pentru ca modificarea legislativa nu implica alocarea de fonduri, ci doar reducerea varstei de pensionare!", potrivit unui comunicat de presa al Sindicatului Pro Lex.