Soferul unui microbuz de transport persoane este cercetat de politisti dupa ce a fost prins, marti, de politisti in trafic cu o alcoolemie de 1,2 mg/l in timp ce efectua o cursa intre localitatile Dumbrava Rosie si Piatra Neamt, anunta News.ro. Luni, un alt sofer de microbuz a fost amendat dupa ce a fost prins baut la volan.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Neamt, soferul microbuzului, in varsta de 31 de ani, a fost prins de politisti in municipiul Piatra Neamt, in cadrul unei actiuni desfasurate pentru prevenirea riscului accidentelor rutiere.

Barbatul conducea un microbuz de transport persoane si se intorcea din localitatea Dumbrava Rosie, din judetul Neamt, fara ca in momentul in care a fost oprit de politisti sa fie vreun calator in autovehicul.

"Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea indicata fiind de 1,2 mg/l alcool pur in aerul expirat. I-a fost retinut permisul de conducere si dus la Spitalul Judetean de Urgenta Neamt pentru recoltarea de probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Politiei Neamt, Elena Bulgarea.

Politistii au intocmit dosar penal pe numele soferului pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului.

Si luni, politistii au prins in trafic un sofer de microbuz cu o alcoolemie sub 0,4 mg/l. El facea o cursa regulata intre Piatra Neamt - Iasi - Orhei (Republica Moldova). Soferul a fost amendat cu 1.125 de lei si i-a fost retinut permisul de conducere.

Soferul este din Republica Moldova, iar in momentul in care a fost oprit de politisti in microbuz se aflau sase calatori.