Victor Becali, condamnat la patru ani si opt luni de inchisoare in dosarul "Transferurilor", ramane in penitenciar dupa ce Tribunalul Constanta a respins contestatia acestuia la decizia magistratilor Judecatoriei Medgidia, care au hotarat, in octombrie, ca acesta sa nu fie eliberat conditionat, transmite News.ro.

Victor Becali (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Decizia Tribunalului este definitiva.

Tribunalul Constanta a judecat pe data de 14 noiembrie contestatia depusa de Victor Becali la decizia Judecatoriei Medgidia din data de 25 octombrie care a respins cererea sa de eliberare conditionata.

In timpul sedintei de saptamana trecuta, Victor Becali a spus ca are acceptul comisiei penitenciarului unde este incarcerat pentru a fi eliberat conditionat, ca a primit 19 recompense si o singura sanctiune din cauza necunoasterii regulamentelor interne si a achitat tot prejudiciul din dosar. Instanta a amanat atunci pronuntarea pentru data de 21 noiembrie.

Luni, magistratii Tribunalul Constanta au respins contestatia lui Victor Becali ca nefondata, astfel ca acesta ramane in continuare in penitenciar, decizia fiind definitiva.

Victor Becali este incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba, unde ispaseste o pedeapsa de patru ani si opt luni inchisoare in dosarul "Transferurilor".

In 14 septembrie, fratele lui Victor Becali, Ioan Becali, a fost eliberat conditionat din inchisoare, printr-o decizie a Tribunalului Ilfov, dupa ce a executat doi ani si jumatate din pedeapsa de sase ani si patru luni de inchisoare.

In martie 2014, in dosarul transferurilor de jucatori au fost condamnati Ioan Becali si Cristian Borcea la cate sase ani si patru luni de inchisoare, Victor Becali la patru ani si opt luni de inchisoare, George Copos la trei ani si opt luni de inchisoare, Mihai Stoica la trei ani si sase luni de inchisoare, Gheorghe Popescu la trei ani, o luna si zece zile de inchisoare, iar Jean Padureanu si Gheorghe Netoiu la cate trei ani si patru luni de inchisoare.

Dintre cei opt oameni din fotbal mai sunt incarcerati Victor Becali si Cristian Borcea, ceilalti fiind eliberati conditionat.

Victor Becali mai este judecat intr-un dosar alaturi de Ioan Becali si Cristian Borcea, pentru ca i-ar fi dat mita 195.000 de euro judecatoarei Geanina Terceanu, de la Tribunalul Bucuresti, ca sa dispuna achitarea oamenilor din fotbal acuzati in dosarul "Transferurilor".