Politia franceza a arestat mai multi barbati in weekend si au prevenit un atac terorist, a declarat ministrul de interne Bernanrd Cazeneuve luni, potrivit Reuters.

Bernard CazeneuveFoto: Captura YouTube

Sapte persoane de origine franceza, marocana si afgana, cu varste intre 29 si 37 de ani au fost arestati in total, doi in Marsilia, iar restul in Strasbourg, a adaugat el.

Unul dintre cele mai vechi si mai mari targuri de Craciun este programat sa inceapa vineri in Strasbourg. Cazeneuve nu a spus totusi in declaratia sa care era tinta potentialilor atacatori.

Patru barbati au fost arestati de politistide la Directia Generala pentru Securitate Interne, la Strasbourg, in cadrul unei anchete antiteroriste, au declarat duminica seara surse concordante, a relatat agentia de presa AFP, citata de news.ro.

"Elemente grave faceau necesare aceste arestari", a declarat duminica seara o sursa apropiata anchetei.

Prefectul din Alsacia, Stephane Fratacci, a precizat recent ca "in cazul unor informatii precise" despre amenintari teroriste, targul de Craciun poate fi "suspendat sau anulat".

In 2000, targul de Craciun din Strasbourg a fost vizat de un plan de atentat cu bomba la o catedrala.

In 2014, o filiera jihadista a fost destructurata si au fost arestati sapte alsacieni care au fost in Siria in perioada decembrie 2013-aprilie 2014. Ei au fost condamnati in iulie, la Paris, la pedepse cuprinse intre sase si noua ani de inchisoare.