Meteorologii au emis, duminica seara, o atentionare nowcasting cod galben de ceata, valabila pana la ora 21.00, in mai multe localitati din judetul Harghita, precum si un cod galben de vant puternic in localitati din judetul Sibiu, valabil pana luni la ora 0.00.

In localitatile Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Toplita, Carta, Ciceu, Ciucsangeorgiu, Ciumani, Cozmeni, Danesti, Ditrau, Frumoasa, Galautas, Joseni, Lazarea, Leliceni, Madaras, Mihaileni, Pauleni-Ciuc, Plaiesii de Jos, Racu, Remetea, Sancraieni, Sandominic, Sanmartin, Sansimion, Santimbru, Sarmas, Siculeni, Subcetate, Suseni, Tomesti, Tusnad si Voslabeni din judetul Harghita se va semnala ceata ce determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri si, izolat, sub 50 de metri, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Meteorologii au emis si un cod galben de vant, valabil in localitatile Avrig, Talmaciu, Boita, Selimbar si Turnu Rosu din judetul Sibiu, pana luni la ora 0.00. In aceste localitati se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 60-70 de kilometri pe ora.