Un barbat din Chile dat in urmarire internationala din luna septembrie pentru deturnare de fonduri, dupa ce ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari care apartineau mai multor persoane care investisera in compania sa a fost prins, vineri seara, intr-un mall din Brasov, scrie News.ro.

Politistii de la Serviciul de Investigatii Criminale Brasov au prins, vineri seara, intr-un mall din municipiul Brasov, un barbat de 41 ani, dat in urmarire internationala.

"Pe numele acestuia, autoritatile judiciare din Santiago de Chile au emis mandat international de arestare, pentru deturnare de fonduri. Barbatul a fost dus de politisti la Parchetul Curtii de Apel Brasov, care a dispus retinerea lui pentru 24 de ore", spun reprezentantii Politiei Brasov.

Barbatul a fost dus in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva al Inspectoratului de Politie Judetean Brasov, iar sambata va fi prezentat Curtii de Apel Brasov, pentru emiterea unui mandate de arestare pana la finalizarea procedurilor de extradare.

Rafael Garay era cautat de autoritatile de Chile din 12 septembrie, existand informatii ca acesta s-ar afla in Franta, Thailanda sau Olanda. La sfarsitul lunii septembrie, barbatul a fost localizat in Romania, dupa ce a solicitat la Ambasada statului Chile din Bucuresti un certificat pentru a se putea casatori.

Potrivit presei din Chile, barbatul ar fi fugit cu 920 de milioane de dolari, bani care apartineau mai multor persoane care investisera in compania Think&Co detinuta de Rafael Garay. In luna iunie, Rafael Garay anunta ca a fost diagnosticat cu cancer la creier, ca isi va inchide compania si ca va pleca la tratament. De asemenea, el a anuntat ca oamenii isi vor recupera banii dintr-un cont deschis la HSBC Bank, insa acest lucru nu s-a intamplat deoarece, ulterior, s-a descoperit ca Rafael Garay nu avea niciun cont la acea banca.

Rafael Garay a absolvit Universitatea de Dezvoltare din Chile si si-a dat doctoratul la Universitatea Leida din Spania.