Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea a deschis, sambata, un dosar penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa, in urma accidentului de pe DN2 in care au murit trei oameni si au fost raniti alti 15, anunta reprezentantii Parchetului instantei supreme, citati de News.ro.

"La Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea s-a inregistrat astazi, 19 noiembrie 2016, o cauza avand ca obiect accidentul de circulatie petrecut la aceeasi data pe DN2, pe directia Bucuresti - Urziceni, soldat cu decesul a trei persoane si vatamarea corporala a altor 15 persoane", arata Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).

Procurorii precizeaza ca in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si vatamare corporala din culpa.

"La fata locului s-a deplasat o echipa mixta formata din politisti ai Serviciului Rutier din cadrul IPJ Ilfov, precum si specialisti criminalisti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea", mai arata reprezentantii PICCJ.

La Spitalul Floreasca au fost internate cinci dintre cele 15 persoane care au fost ranite in urma accidentului de pe DN2, doua dintre ele urmand sa fie operate, a declarat medicul SMURD Raluca Moldoveanu.

Ea a precizat ca toate cele cinci persoane erau constiente cand au ajuns la spital. Initial, ISU anuntase ca la Floreasca au fost transportate sapte victime.

Una dintre persoanele care va fi operata este soferul microbuzului implicat in accident, care are leziuni ortopedice. In urma impactului, soferul a ramas incarcerat, iar operatiunea de descarcerare a durat circa 40 de minute, a mai spus Moldoveanu.

Medicul a precizat ca unul dintre cei 15 raniti a refuzat examinarea si transportul la spital. Ea a mai spus ca majoritatea ranitilor au primit cod verde, ceea ce inseamna ca erau pacienti constienti, in stare buna, care se puteau deplasa singuri.

Un numar de 18 persoane au fost implicate in accidentul rutier petrecut sambata dimineata pe DN2, in conditii de ceata, in localitatea Sindrilita, din judetul Ilfov, trei dintre ele au murit, iar 15 au fost transportate la spital, a anuntat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti - Ilfov.

Potrivit bilantului anuntat de ISU Bucuresti - Ilfov, si-au pierdut viata doua femei care se aflau in microbuz si soferul autoturismului implicat in accident.

Purtatorul de cuvant al IPJ Ilfov, Roxana Vasile, a declarat ca microbuzul si autoturismul s-ar fi ciocnit frontal: "Din primele date se pare ca ar fi un impact frontal intre un microbuz cu aproximativ 15 ocupanti. Se fac verificari pentru stabilirea cauzelor accidentului. Dar pot sa va spun ca vizibilitatea era redusa din cauza cetii", a declarat Roxana Vasile, purtator de cuvant al IPJ Ilfov.

Ea a precizat ca autoturismul ar fi patruns pe contrasens, incercand o depasire: "In urma primelor verificari, se pare ca autoturismul Fiat Doblo implicat in accident ar fi intrat in depasire si a patruns pe sensul opus", a spus Roxana Vasile.