Un barbat de 47 de ani, care ispasea o pedeapsa de aproape 3 ani de inchisoare pentru furt calificat, s-a spanzurat noaptea trecuta cu un cearsaf in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi, echipajul SMURD care a intervenit nemaiputand sa faca nimic pentru el, anunta Mediafax. Barbatul era in perioada de carantina si era condamnat la 2 ani, 8 luni si 20 de zile de inchisoare pentru furt calificat. Incidentul a fost descoperit la ora 0:40.

Potrivit purtatorului de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi, asistentul unitatii a intervenit imediat si a fost solicitat si un echipaj SMURD.

"Imediat a fost sesizat si Serviciul de Investigatii Criminale din cadrul IPJ Iasi care au venit la fata locului pentru cercetari suplimentare. Despre incident a fost informata si familia persoanei in cauza. Barbatul de 47 de ani era incarcerat de pe 16 noiembrie, fiind condamnat la o pedeapsa de 2 ani, 8 luni si 20 de zile pentru furt calificat. Persoana incarcerata era singura in camera detentie, intrucat era in perioada de carantina", a declarat inspector principal Gabriela Topoliceanu, purtator de cuvant al Penitenciarului de Maxima Siguranta Iasi.

Politistii au deschis dosar penal pentru moarte suspecta si au decis efectuarea necropsiei pentru a stabili cauza mortii.

In acest moment in Penitenciarul de Maxima Siguranta Iasi sunt incarcerate 1365 de persoane.