Magistratii au admis solicitarea procurorilor de la Parchetul judetean privind arestarea preventiva pentru 30 de zile a 7 persoane, printre care si interlopul Gigi Vadik Zavera, care au provocat un scandal cu violenta intr-un bar din centrul Craiovei, transmite Mediafax.

Scandalul a avut loc in noaptea de 4 spre 5 noiembrie intr-un bar din zona centrala a Craiovei.

Unul dintre cei implicati in conflict a ajuns la spital dupa ce a fost lovit in cap cu o maceta si o teava metalica si apoi injunghiat.

Anchetatorii au aratat ca rafuiala a fost planificata, pentru preluarea puterii in gruparea interlopa "Fratia" din Craiova.

In referatul prin care s-a solicitat arestarea preventiva a inculpatilor, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Dolj au retinut ca "in cursul anului 2014, inculpatul Mitre Cantemir Stefan, fiind in executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani in penitenciarul din Craiova, a cunoscut pe numitul Ghinea Florin zis "Ghenosu", liderul clanului omonim din judetul Dambovita, ulterior punerii in libertate, participand la o petrecere organizata de Ghenosu alaturi de unii dintre membrii grupului structurat "Fratia". (Vladescu Cristian Marian, Amza Paul Danut, Amoraritei Chenea Petru Adrian)".

In acest context, Mitre Cantemir Stefan a decis alaturi de inculpatii Vladescu Cristian Marian, Amoraritei Chenea Petru Adrian, Amza Paul Danut, Baloiu Alexandru Grigore desprinderea din grupul "Fratia" si impunerea prin forte proprii ca lideri ai acestuia cu scopul de a il inlatura pe Zavera Gigig Vadik, zis Gigioc, din functia de "lider", actiune sustinuta de Ghinea Florin Nicolae, liderul clanului din Dambovita.

"Pe acest fond decizional, si a amenintarilor primite de la inculpatul Zavera Gigi Vadik, in cursul lunii octombrie 2016 si inceputul lunii noiembrie 2016, grupul condus de Mitre Cantemir Stefan si avand ca membrii pe Vladescu Cristian Marian, Amoraritei Chenea Petru Adrian, Amza Paul Danut, Baloiu Alexandru Grigore a planificat exercitarea unor acte de violenta asupra gruparii ramase fidela inculaptului Zavera Gigi Vadik", au retinut procurorii.

Pe 4 noiembrie, Gigi Vadik Zavera a chemat un martor din dosar, la barul unde a avut loc scandalul, si, in prezenta lui Gigel Rosianu, si el cunoscut in lumea interlopa din Craiova, le-a transmis celor care pusesera la cale inlaturarea sa din fruntea grupului "Fratia", ca le este interzis accesul in cluburile si localurile cunoscute drept teritoriu de "dominatie" a gruparii, nesupunearea avand drept consecinta exercitarea unor acte de violenta.

In acea seara, Vladescu Cristian Marian s-a deplasat la barul respectiv, unde se aflau, Zavera Gigi Vadik, Cimpoieru Ionelus, Barbu Florinel, Tudor Catalin Viorel, Coanda Marian Irinel, Panaite Mircea Alin si "Bobo".

Dupa scurte discutii contradictorii lucrurile au degenerat.

"Grupul condus de Zavera Gigi-Vadik a trecut la agresarea lui Vladescu Cristian Marian, care a fost lovit in cap cu o sabie (maceta) si teava metalica si injunghiat superficial in spate cu un obiect taietor intepator. Reusind sa paraseasca localul, Vladescu Cristian Marian i-a contactat pe Mitre Cantemir Stefan si Baloiu Alexandru Grigore, aflati in zona, care au venit imediat la fata locului. A avut loc o lupta generalizata intre cele doua grupuri, in afara localului, in strada, Zavera Gigi Vadik fiind lovit in mod repetat cu piciorul in cap de catre Mitre Cantemir Stefan, iar Vladescu Cristian Marian a reusit sa preia sabia detinuta anterior de Zavera, lovindu-l cu manerul acesteia in cap", au mai retinut anchetatorii.

Procurorii spun ca faptele comise de inculpati constituie o actiune de represiune, un act de vendeta voit exemplificator pentru ceilalti membrii ai gruparii, intrucat agresorii au ales un loc public pentru manifestarea lor violenta, in zona centrala a orasului.

Inculpatii au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, printr-o decizie a Tribunalului Dolj care poate fi insa atacata la Curtea de Apel Craiova.

Acuzatiile aduse sunt de tentativa de omor, constituirea unui grup infractional organizat, tulburarea ordinii si linistii publice, portul sau folosirea fara drept de obiecte periculoase.