Ministrul afacerilor externe, Lazar Comanescu, a avut joi o intrevedere cu premierul si totodata ministrul de externe al Israelului, Benjamin Netanyahu, in cadrul intalnirii fiind "evidentiat interesul organizarii celei de-a treia sedinte comune de guvern la nivel inalt cat mai curand posibil", anunta MAE.

Lazar Comanescu si Benjamin NetanyahuFoto: Ministerul Afacerilor Externe

Intalnirea lui Lazar Comanescu cu Benjamin Netanyahu a avut loc joi, 17 noiembrie, in cadrul vizitei oficiale pe care diplomatul roman o intreprinde in Israel in perioada 16-18 noiembrie 2016, se arata intr-un comunicat remis de Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

"Convorbirile au reconfirmat relatiile foarte bune dintre Romania si Statul Israel, cei doi demnitari avand un schimb de opinii asupra prioritatilor de actiune in cadrul relatiilor politice si economice bilaterale. Au fost discutate modalitati de implementare a aspectelor convenite cu ocazia vizitei de stat in Statul Israel a presedintelui Romaniei Klaus Werner Iohannis (martie 2016), fiind evidentiat interesul organizarii celei de-a treia sedinte comune de guvern la nivel inalt (G2G) cat mai curand posibil", se mai arata in comunicatul MAE.

De asemenea, potrivit sursei citate, "ministrul Lazar Comanescu a reconfirmat sprijinul Romaniei pentru consolidarea relatiilor Statului Israel cu Uniunea Europeana, precum si importanta continuarii cooperarii dintre Romania si Israel in cadru multilateral".

"Cei doi oficiali au abordat subiecte de interes comun de pe agenda regionala si internationala, exprimand preocuparea fata de crizele din regiunea Orientului Mijlociu, cu precadere conflictul intern din Siria si combaterea terorismului. Au fost discutate perspectivele relansarii procesului de pace in Orientul Mijlociu. Seful diplomatiei romane a reafirmat sustinerea tarii noastre pentru solutia celor doua state, prin negocieri directe, care sa faca posibila instaurarea unei paci durabile si cuprinzatoare", se precizeaza in comunicatul MAE.