Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor Brasov a facut, joi, un control la Scoala Gimnaziala nr. 3 din Brasov, dupa ce mai multi parinti au reclamat ca elevii invata in frig, la temperaturi care nu depasesc 10 grade Celsius, in conditiile in care lucrarile de montare a unei centrale termice nu au fost finalizate.

Potrivit sefului Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului Brasov, Sorin Susanu, lucrarile finantate de primarie pentru montarea unei centrale termice in unitatea de invatamant nu au fost terminate, desi ar fi trebit sa fie gata la inceputul anului scolar, transmite News.ro.

"Noi am efectuat verificari si in urma cu o saptamana, dupa ce parintii ne-au reclamat ca temperaturile din clase nu depasesc 10 grade. Am dat atunci termen ca situatia sa fie remediata si, chiar daca acest termen nu s-a scurs, am facut astazi noi verificari si lucrarile nu sunt finalizate. Inainte de a lua o masura, am solicitat conducerii scolii sa se prezinte la sediul Comisariatului si sa ne arate documente din care sa reiasa clar data la care au fost virati in conturile scolii banii de la primarie pentru aceste lucrari", a declarat Susanu.

La Scoala Gimnaziala nr. 3 din Brasov invata aproximativ o mie de elevi de scoli.

Tetkron, firma care furniza energie termica la Brasov, a intrat in faliment si Consiliul Local a infiintat Serviciul Public Local de Termoficare, care a obtinut recent licenta de la ANRE, iar din 1 decembrie ar urma sa furnizeze energie termica in municipiu. In prezent, la serviciul centralizat de termoficare mai sunt racordate aproximativ 1.000 de familii din oras.