Vineri, valorile de temperatura vor fi in crestere in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere la deal si la munte, unde cerul va fi variabil, informeaza ANM, citata de Mediafax.

In zonele joase, in special in primele ore ale zilei si noaptea, local va fi ceata sau nebulozitate joasa, ce pot fi asociate cu burnita. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, dar local si temporar si in Banat, Crisana, Moldova si pe litoral.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 6 si 15 grade, usor mai ridicate in Banat, dar mai coborate in zonele cu ceata persistenta. Minimele termice vor fi cuprinse intre -1 si 8 grade, mai mici in estul Transilvaniei, spre -5 grade, dar si usor mai ridicate in Dealurile de Vest.

La Bucuresti, vremea se va incalzi usor astfel incat temperatura maxima va fi de 11...13 grade, iar cea minima de 0...2 grade. In primele ore ale zilei si din nou noaptea va fi ceata sau nebulozitate joasa, iar in restul timpului cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat.

La munte, vremea va fi predominant frumoasa, iar valorile de temperatura vor marca o crestere fata de ziua precedenta si vor deveni mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil spre senin, iar pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea, izolat va fi ceata. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste.

Sambata, in regiunile intracarpatice si la munte, temperatura aerului va continua sa creasca si va fi mult mai cald decat in mod obisnuit, iar ca aspect, ziua, va predomina o vreme insorita, iar in cursul noptii cerul va fi variabil.

In sudul si estul teritoriului, local va fi nebulozitate joasa, asociata izolat si trecator cu burnita sau ploaie slaba, iar valorile termice, in special cele minime, se vor situa peste mediile multianuale. Indeosebi dimineata si noaptea, se va semnala ceata, local in sud si centru si pe arii mai restranse in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in Moldova, Dobrogea si sudul Banatului, precum si in zonele de munte.

Temperaturile maxime se vor incadra intre 5...6 grade in zonele cu ceata mai persistenta si 18 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa intre 2 si 10 grade, mai coborate in depresiunile Carpatilor Orientali, pana in jurul valorii de -3 grade.

La munte, valorile termice vor continua sa creasca si vor fi mult mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada in cea mai mare parte a zonei montane. Ca aspect, ziua, va predomina o vreme insorita, iar in cursul noptii cerul va fi variabil, cu unele innorari in masivele estice si sudice. Vantul va avea unele intensificari, cu vitezele cele mai mari pe creste. Dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, pe arii restranse va fi ceata.

Duminica, la munte, in masivele sudice si estice, cerul va avea innorari si izolat vor fi ploi slabe sau burnita. In restul zonei montane, valorile termice vor continua sa caracterizeze o vreme calda pentru aceasta data din an, iar cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe creste. Mai ales dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, pe arii restranse va fi ceata.