Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, ca inspectorii Corpului de control se afla la Agentia Nationala de Transplant , existand "indicii serioase" ca acreditarea Spitalului Sf. Maria pentru transplantul de plaman nu a fost facuta in mod judicios, informeaza Mediafax.

Vlad VoiculescuFoto: gov.ro

"Spitalul Sf Maria a fost acreditat (pentru transplant de plaman - n.r.) de Agentia Nationala de Transplant. In acest moment, Corpul de control este la Agentia Nationala de Transplant. Am indicii serioase ca acea acreditare nu a fost facuta in mod judicios. La Sf. Maria exista, de asemenea, alte probleme care ma fac sa cred ca transplantul de plamani in Romania, la Sf. Maria, nu este ceva ce ne-am putea dori si ar pune viata pacientilor in pericol", a precizat ministrul Sanatatii.

El a mai spus ca in prezent pacientii care au nevoie de transplant de plamani sunt pe lista de asteptare a spitalului AKH din Viena, dar si a oricarui spital din Europa care efectueaza transplant de plamani, statul roman decontand interventiile.

"Nu exista un monopol al AKH Viena. Daca ma intrebati de ce se duc pacientii la AKH, as putea sa va dau eu un raspuns: pentru ca acolo se efectueaza mai mult de un transplant pe zi, cu rata de succes de peste 95%", a adaugat Voiculescu.

El a tinut sa mai precizeze ca inspectorii Corpului de control se afla la ANT "de cateva saptamani".