Un acccident in lant a avut loc in aceasta dimineata pe autostrada A2 la km 12, la intrarea in Capitala, 17 masini fiind implicate, pe ambele sensuri de mers, potrivit Centrului de Infotrafic al Politiei. Acidentul a avut drept cauze principale ceata si poleiul. Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, a declarat, la Digi 24, ca 22 de persoane implicate in accident sunt evaluate medical, iar 4 dintre ele urmeaza sa fie transportate la spital. Raed Arafat a precizat ca niciunul dintre raniti nu este in stare grava.

Accident pe Autostrada SoareluiFoto: Captura Digi 24

---------------------------------

Ora 11:55: Circulatia rutiera a fost reluata in conditii normale pe Bulevardul Theodor Pallady, dupa ce fusese deviata din cauza accidentelor produse pe Autostrada A2. (Centrul Infotrafic)

Ora 11:45: O comisie de ancheta infiintata la nivelul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale analizeaza modul in care s-a intervenit dupa accidentul in lant. De asemenea, CNADNR acuza faptul ca meteorologii nu au emis nicio informare de polei pentru miercuri dimineata.

Ora 11:25: Neadaptarea vitezei la carosabilul alunecos este cauza accidentelor produse miercuri dimineata pe Autostrada A2 Bucuresti - Constanta, potrivit Brigazii Rutiere a Politiei Romane. Un reprezentant al Brigazii Rutiere a declarat ca urmeaza sa fie aplicata si o sanctiune administratorului drumului. Amenda poate fi de la 21 de puncte amenda la 100, cuantumul urmand sa fie stabilit ulterior, dupa terminarea cercetarii la fata locului. Potrivit sursei citate, administratorul drumului ar fi trebuit sa imprastie din timp material antiderapant. Reprezentantul Brigazii Rutiere a mai precizat ca, in urma testarii cu aparatul etilotest, a rezultat ca niciunul dintre conducatori nu consumase bauturi alcoolice. El a adaugat ca in cauza s-a intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Ora 10:25: Circulatia rutiera a fost deviata de politisti din sensul giratoriu de pe Bulevardul Theodor Pallady, pe soseaua Libertatii (Zona Catelu), catre DN Centura Bucuresti, cu intrare pe A2 pe breteaua autostrazii (kilometrul 11+800), dupa accidentul in lant.

Ora 9:55: Traficul pe Autostrada Soarelui este in continuare blocat.

Ora 9:45:Un alt accident soldat cu raniti s-a produs la km 21 al A2, pe sensul de mers catre Constanta, unde doua autoturisme s-au ciocnit. Doua persoane au fost ranite, una fiind transportata cu elicopterul SMURD la Spitalul Floreasca, iar a doua cu ambulanta la Spitalul Pantelimon, ambii raniti fiind constienti.

Cei 4 raniti sunt barbati cu varste cuprinse intre 30 si 62 de ani, a anuntat ISU Bucuresti-Ilfov. Doi dintre ei au fost transportati la Spitalul "Sfantul Pantelimon" si doi la Spitalul Bagdasar-Arseni.

Alte trei accidente au avut loc in aceasta dimineata pe A2 din cauza poleiului. Politia avertizeaza soferii sa circule cu prudenta intre km 12 si 65.

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei va informeaza ca, din cauza unor accidente rutiere in care au fost implicate mai multe autovehicule, circulatia rutiera se desfasoara ingreunat la iesirea de pe A2 Bucuresti - Constanta catre centura Capitalei. "Accidentul s-a produs din cauza neadaptarii vitezei la conditiile unui carosabil acoperit cu polei. In aceste conditii soferii sunt sfatuiti sa reduca mult viteza, sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculul dinainte si sa adopte o maniera prudenta la volan, pentru a nu cadea victima accidentelor rutiere"