Daniel Dragomir, fost ofiter SRI, arestat preventiv in dosarul Black Cube, a contestat prelungirea masurii, acesta fiind reprezentat de Alina Bica, fost procuror sef al DIICOT, cercetata la randul ei in mai multe cauze, informeaza Mediafax.

"Doreste sa colaboreze cu autoritatile judiciare, in sensul de a se stabili un adevar in cauza. Drumul pe care acesta se afla nu este unul corect si intelege sa coopereze daca va constata ca si autoritatile judiciare doresc sa afle adevarul. Numai sa furnizeze o poveste corecta pe care nimeni nu doreste sa o investigheze si sa o probeze nu este un lucru bun. (...) Dumnealui a avut o discutie in acest sens, si-a exprimat dorinta sa coopereze, sa spuna cum stau lucrurile, numai ca feedback-ul pe care l-a primit a fost unul insuficient, nesatisfacator. Sa tii un om arestat numai din dorinta de a determina sa spuna ceea ce se doreste sa spuna este un lucru incorect. (¬) Nicaieri in dosar nu se confirma imprejurarea ca s-ar fi urmarit denigrarea vreunui functionar inalt din Romania. In aceea presupusa conversatie care a avut loc intre presupusul Daniel Dragomir si cetatenii israelieni nu se discuta de denigrare, se poarta o discutie legata de anumite informatii publicate in mass-media si in surse deschise. Cetatenii evrei se ofera sa aduca la cunostinta opiniei publice aceste informatii si sa le verifice printr-o metoda legala. De unde utilizarea acestei idei incorect nu stiu. Acele informatii pe care maestrul Cristoiu le-a publicat in presa nu au plecat din partea echipei de avocati ai domnului Dragomir. Interesul domnului Dragomir nu este aceea de a transforma un lucru serios intr-un cancan la televizor. Nu avea nevoie domnul Dragomir de niciun fel de modificare la nici o structura judiciara din Romania", a declarat Alina Bica, in calitate de avocat al lui Daniel Dragomir.

Daniel Dragomir a fost adus din arest, luni, la Curtea de Apel Bucuresti, unde s-a judecat contestatia acestuia la prelungirea arestului preventiv. In luna septembrie judecatorii au decis arestarea preventiva a lui Daniel Dragomir, la cererea DIICOT, in dosarul Black Cube, fiind acuzat ca i-ar fi ajutat pe cei trei israelieni sa obtina informatii despre procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi. Procurorii DIICOT il acuza pe Daniel Dragomir, fost angajat al SRI, de constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, instigare la fals informatic, in forma continuata, si instigare la violarea secretului corespondentei.

Intre timp, fostul ofiter SRI asteapta decizia judecatorilor in ceea ce priveste cererea DNA de arestare preventiva in dosarul in care este judecat. Procurorii au cerut arestarea lui preventiva la doua luni dupa ce s-au inceput cercetarile impotriva lui in dosarul Black Cube, considerand ca prin faptele de care este suspectat in legatura cu tentativa de intimidare a Codrutei Kovesi a incalcat controlul judiciar in cauza in care este acuzat de coruptie.

Daniel Dragomir a fost trimis in judecata de DNA la inceputul anului 2015, alaturi de sotia sa, fostul ofiter SRI fiind acuzat de trafic de influenta, spalare de bani, folosirea informatiilor nedestinate publicitatii, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

"In perioada octombrie 2012 ¬ octombrie 2013, inculpatul Dragomir Daniel, care indeplinea functia de sef grupare sectoare informativ-operative in Directia Generala de Prevenire si Combatere Terorism din cadrul Serviciului Roman de Informatii, beneficiind de ajutorul inculpatei Dragomir Marinela Zoica, a pretins si, ulterior, a primit de la un martor denuntator, administrator al unor societati comerciale, suma totala de 2.030.353,32 lei, echivalent a 462.567,61 euro", precizau procurorii la momentul trimiterii in judecata.

Daniel Dragomir a parasit Serviciul Roman de Informatii in anul 2013.

Fostul locotenent colonel al SRI a fost arestat preventiv insa ulterior pus sub control judiciar.