Judecatorul Alexandru Bogdan Arhip, cel care a judecat dosarul in care mai multe angajate ale unei gradinite private ar fi agresat copiii, a fost recuzat, la solicitarea avocatilor care reprezinta familiile copiilor, nemultumiti ca magistratul insista ca minorii sa fie audiati in sedinta, fiind definitiva, transmite Mediafax.

Dosarul, in care mai multe angajate ale gradinitei private "Micul Regat" din Constanta au fost filmate in timp ce ii bateau pe copii, fiind acuzate si ca le dadeau copiilor vin sau cafea, va fi trimis unui alt judecator.

Cererea de recuzare a judecatorului Alexandru Bogdan Arhip, cel care a fost investit pana in prezent, a fost admisa, luni. Decizia instantei este definitiva.

A fost cea de-a treia cerere de recuzare depusa impotriva judecatorului Alexandru Bogdan Arhip de catre avocatii care reprezinta familiile copiilor in dosar.

Tot din acest motiv, judecatorul a fost cercetat si de Inspectia Judiciara a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), care a stabilit ca a comis doua abateri disciplinare in dosar.

Actiunea a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a CSM, care va decide cu privire la raspunderea magistratului in cauza.

La Judecatoria Constanta a avut loc, vineri, o noua infatisare in dosarul cunoscut drept "Micul Regat" sau "Gradinita Groazei" si, din nou, copiii citati ca martori cu mandat nu au fost prezenti in sala de judecata.

Desi jandarmii i-au cautat la domicilii, nici acestia si nici parintii lor nu au fost de gasit.

De data aceasta insa, judecatorul Alexandru Bogdan Arhip nu a mai putut amendat Jandarmeria, asa cum a procedat la termenul precedent din dosar, si nici pe parintii copiilor.

Sase angajate ale gradinitei private "Micul Regat" din Constanta sunt acuzate ca ii bateau pe copii si ii amenintau, existand imagini in care se poate vedea cum copiii sunt palmuiti sau tarati. De asemenea, potrivit unuia dintre avocati, copiii primeau vin pentru a dormi la pranz, iar cand se trezeau li se dadea cafea.

"Gradinita era prevazuta cu un sistem de supraveghere care in mod normal era pornit in fiecare zi pana la orele pranzului. In perioada normala de filmare totul era in regula, dar in doua zile, la sfarsitul anului trecut, sistemul a fost uitat pornit dupa ora 12.00, iar in acel timp au fost filmate imaginile care au aparut in presa. (...) Imaginile erau accesibile, conform contractului. Parintii aveau dreptul sa vada imaginile, iar in contract se stipula faptul ca se filmeaza pana la ora 12.00. Parintii puteau sa intre on-line sa vada imaginile. Si au ajuns in posesia imaginilor absolut intamplator. Sunt 60 de copii la acea gradinita si un singur parinte a vazut intamplator aceste imagini", declara, in iunie 2014, avocatul Stefan Roman.