Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ''Horea'' al judetului Mures a anuntat ca a intervenit duminica pentru inlaturarea a 37 de copaci doborati de vant si pentru degajarea a zece autoturisme avariate, iar in continuare in jur de 70 de localitati sunt fara energie electrica, transmite Agerpres.

''Ca urmare a fenomenelor meteo prognozate, astazi pana la ora 17,00, ISU 'Horea' al judetului Mures a avut 37 de interventii pentru inlaturarea copacilor cazuti din cauza vantului puternic. Astfel, salvatorii de la Detasamentul de pompieri Targu Mures au intervenit la 30 de solicitari de inlaturare a copacilor cazuti, iar cei de la Detasamentul Sighisoara, la 7 solicitari. Din fericire, nu au existat victime umane. 10 autoturisme au fost avariate de copacii doborati de vant'', a precizat purtatorul de cuvant al ISU Mures, capitan Cristian Virag.

Potrivit acestuia, echipele de interventie ale Electrica lucreaza la remedierea defectiunilor survenite la numeroase puncte de transformare din judet. In continuare circa 70 de localitati nu au curent, iar in 15 localitati, inclusiv in municipiul Tarnaveni, s-a reusit remedierea defectiunilor provocate de vantul puternic si de caderile masive de zapada.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Mures Ovidiu Dancu a precizat ca pe drumurile judetene au fost semnalate doua blocaje in trafic, in zona Sangeorgiu de Padure-Bezid si a localitatii Hodosa.

Dancu a precizat ca in judet s-a circulat, duminica, in conditii de iarna si ca blocajele semnalate nu au fost produse de cantitatea mare de zapada cazuta, ci din cauza unor masini neechipate corespunzator si a unor soferi care nu au adaptat viteza la conditiile de drum.

CJ Mures a atras atentia populatiei ca in Mures sunt unele drumuri judetene - insumand peste 170 de kilometri din totalul de 800 de kilometri - pentru care administratia judeteana nu a reusit sa incheie contracte de deszapezire pana in prezent.

Potrivit CJ Mures, pentru drumurile judetene din zona Sancrai si din zona Sighisoara nici un operator economic nu a depus o oferta, iar astfel Consiliul Judetean Mures este in imposibilitatea de a asigura serviciile de deszapezire, in conditiile legii.

''Procedura de achizitie publica pentru aceste doua zone a fost reluata vineri, iar pe parcursul lunii noiembrie pornim si licitatia deschisa pentru contractele cadru (pe perioada 2016 - 2020) pentru drumurile judetene din zonele Saulia, Miercurea-Nirajului, Gornesti, Sancrai si Sighisoara. CJ Mures a transmis o informare despre situatia actuala atat Inspectoratului Judetean de Politie Mures - Serviciul Rutier, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta 'Horea', cat si tuturor primariilor din judet. Pe aceasta cale atragem atentia conducatorilor auto sa dea dovada de prudenta si sa adapteze viteza la conditiile meteo'', a aratat CJ Mures, intr-un comunicat de presa.