Douazeci si doua de localitati din patru judete ale Moldovei sunt fara curent electric, duminica dupa-amiaza, din cauza rafalelor de vant care au rupt stalpi si retele de electricitate, cele mai afectate fiind Suceava si Iasi. Echipele E.ON intervin cu dificultate, avand in vedere conditiile meteo existente, transmite News.ro.

Potrivit reprezentantilor E.ON Romania, intemperiile din ultimele ore au afectat 22 de localitati din regiunea Moldova, care au ramas fara energie electrica, dupa ce retelele de transport au fost avariate. Rafalele de vant au rupt stalpii sau au doborat copaci peste cablurile de electricitate, acestea fiind rupte.

Cele mai afectate sunt judetele Suceava, cu 11 localitati fara curent electric, in special in zona de nord, la granita cu Ucraina, si Iasi, cu noua sate, din zona orasului Pascani. De asemenea, sunt fara energie electrica cate o localitate din judetele Bacau si Botosani.

"Din pacate, se intervine cu dificultate, accesul mijloacelor auto fiind imposibil. In aceste conditii, echipamentele sunt duse efectiv in spate de catre angajatii nostri care merg in teren. De aceea, este greu de estimat cand vor fi realimentate aceste localitati, mai ales cele din zonele de munte", a declarat, duminica, pentru News.ro purtatorul de cuvant al E.ON Romania, Sorin Munteanu.

Reprezentantii firmei de furnizare a energiei electrice nu exclud ca numarul de localitati fara curent sa creasca, avand in vedere avertizarea de cod portocaliu de vant puternic pentru zona Moldovei.