Jandarmii bucuresteni au aplicat zece sanctiuni contraventionale pentru participare la incaierare, consum de bauturi alcoolice si patrunderea in arena sportiva in stare de ebrietate si au intocmit actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire de materiale pirotehnice pentru cinci persoane, dupa meciul de fotbal dintre Romania si Polonia.

Jandarmeria CapitaleiFoto: Facebook/ Directia Generala de Jandarmi a Municipiului Bucuresti

"Pana in prezent, au fost aplicate zece sanctiuni contraventionale pentru participare la incaierare, consum de bauturi alcoolice si patrunderea in arena sportiva in stare de ebrietate, iar fata de cei zece suporteri a fost luata si masura complementara de interzicere a accesului pe arenele sportive pentru o perioada de timp intre 6 luni si 1 an de zile", informeaza un comunicat al Directiei Generale a Jandarmeriei Municipiului Bucuresti (DGJMB) transmis sambata si citat de Agerpres.

Totodata, au fost intocmite actele de sesizare sub aspectul savarsirii infractiunii de folosire de materiale pirotehnice pentru cinci persoane, conform prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, republicata.

"Dupa terminarea partidei, pe timpul noptii, jandarmii bucuresteni au supravegheat grupurile de suporteri polonezi care au ramas in Bucuresti si au monitorizat deplasarea celor care au parasit Capitala, nemaifiind inregistrate alte evenimente", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, in zilele urmatoare specialisti din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor analiza imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului pentru identificarea altor suporteri care au folosit materiale pirotehnice sau au tulburat ordinea publica in interiorul arenei sportive, urmand a fi luate masurile prevazute de lege.

La meciul de fotbal dintre echipele nationale ale Romaniei si Poloniei, disputat vineri, pe Arena Nationala, au participat peste 50.000 de spectatori.