Politistii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Mures si Directiei Operatiuni Speciale a Politiei Romane efectueaza, sambata, perchezitii la sediul CFR Targu Mures si la locuintele a 53 de persoane, intr-un dosar de furt si furt calificat, vizand sustragerea unor cantitati insemnate de motorina, transmite Agerpres.

UPDATE Politistii mureseni au ridicat peste 3.000 de litri de motorina si 200 de litri de ulei de motor, dispozitive de sustragere a combustibilului, 66 litri de alcool etilic, doua arme neletale si 10.000 de lei, in urma celor 54 de perchezitii facute. (News.ro)

"La data de 12 noiembrie, politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Mures, efectueaza 54 de perchezitii (53 la locuintele unor persoane fizice si una la sediul unei regii autonome de stat cu profil de transport feroviar). Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2015-2016, persoanele vizate ar fi sustras cantitati mari de combustibil, in mod repetat, prin diferite dispozitive artizanale aplicate pe motorul locomotivelor pe care isi desfasurau activitatea. O parte din combustibilul sustras era folosit in scop personal, iar o parte era comercializat sub pretul pietei", se arata intr-un comunicat de presa al IPJ Mures.

Potrivit sursei citate, peste 60 de persoane vor fi conduse la audieri, la sediul Inspectoratului de Politie Judetean Mures.

Biroul de presa al IPJ Mures a precizat ca la actiune participa peste 125 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Mures, care sunt sprijiniti de politisti din cadrul Directiei Operatiuni Speciale si jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi si Gruparea Mobila de Jandarmi 'Sabin Motora'.