Magistratii Tribunalului Olt au emis joi seara mandate de arestare preventiva pentru 13 persoane inculpate pentru constituire de grup infractional organizat, trafic si consum de droguri, intr-un dosar instrumentat de DIICOT si Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate (SCCO), potrivit unor surse apropiate anchetatorilor, potrivit Agerpres.

Cei 13 inculpati pentru care judecatorii au emis mandate de arestare preventiva pentru 30 de zile au fost prezentati joi instantei in stare de retinere. Ordonantele de retinere au fost emise miercuri seara de procurorii DIICOT.

Politistii SCCO si procurorii DIICOT au destructurat miercuri o grupare infractionala care actiona in judetele Olt si Teleorman si comercializa droguri de risc. In dosar au fost audiate 43 de persoane si 13 dintre acestea au fost inculpate pentru constituirea unui grup infractional organizat, trafic si consum de droguri de risc.

Miercuri dimineata, politisti de la Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Olt si procurorii DIIICOT Olt, impreuna cu politisti din Slatina si Caracal, au efectuat 10 perchezitii, in judetele Olt si Teleorman, la locuintele unor persoane banuite de trafic si consum de droguri, in urma perchezitiilor fiind ridicate peste doua kilograme de cannabis, se mentioneaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Olt.

Potrivit comunicatului, anchetatorii au stabilit ca membrii gruparii infractionale au comercializat catre persoane din judetele Olt si Teleorman, din septembrie si pana in prezent, aproximativ 10 kilograme de droguri si substante susceptibile a avea efecte psihoactive, in valoare de 57.000 lei.