Trei persoane au fost retinute, joi, in urma perchezitiilor efectuate in municipiul Pitesti, intr-un dosar privind eliberarea de documente medicale false, informeaza Agerpres.

"In urma perchezitiilor efectuate in aceasta dimineata, politistii din Pitesti au retinut pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, trei persoane banuite de savarsirea infractiunilor de fals intelectual si abuz in serviciu. De asemenea, politistii au ridicat in vederea continuarii cercetarilor 25.000 de lei susceptibili a proveni din activitatea infractionala", se precizeaza intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges.

In urma descinderilor, politistii au mai ridicat opt telefoane mobile si mai multe documente medicale.

Potrivit unor surse judiciare, in dosar au fost retinute trei femei, una dintre ele administrator si celelalte doua asistente medicale la o clinica din Pitesti. Ele sunt suspectate ca ar fi eliberat adeverinte medicale false pentru intocmirea dosarelor de obtinere sau preschimbare a permiselor de conducere.

Politistii din Pitesti au efectuat, joi, 14 perchezitii la domiciliile unor persoane si la sediile unor firme, intr-un dosar privind eliberarea de documente medicale false.

Persoanele vizate sunt suspectate de savarsirea infractiunilor de fals intelectual, complicitate la infractiunea de abuz in serviciu, complicitate la fals intelectual si abuz in serviciu, potrivit unui comunicat al IPJ Arges.

"Politistii din cadrul Politiei Municipiului Pitesti, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Pitesti, efectueaza 14 perchezitii domiciliare, 11 la sediile unor persoane juridice si trei la locuintele unor persoane fizice. (...) Din cercetari a reiesit ca, in perioada 1 iunie pana in prezent, persoanele vizate ar fi eliberat mai multe certificate medicale in care se atesta in mod fals faptul ca ar fi examinat in mod direct persoanele ce au solicitat eliberarea documentelor respective", se precizeaza in comunicat.

Conform aceleiasi surse, 18 persoane au fost conduse la sediul Politiei Municipiului Pitesti pentru audieri.