Ministerul Educatiei a pus in consultare publica trei proiecte de metodologii prin care propune recunoasterea automata de catre universitatile acreditate romanesti a diplomelor de doctor, a functiilor didactice si a calitatii de conducator de doctorat obtinute in strainatate.

Proiect: Ordin metodologie recunoasterea titlului de doctorFoto: edu.ro
  • Propunerile si sugestiile pe aceasta tema pot fi trimise la adresa de email dezbateripublice@edu.gov.ro in perioada 10-21 noiembrie 2016.

Mai exact, in baza metodologiilor unitare/dosare de recunoastere stabilite de Ministerul Educatiei si Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED), institutiile de invatamant superior vor putea aproba, prin metodologii proprii, criteriile de recunoastere pentru fiecare domeniu in parte.

In prezent, aceste proceduri sunt asigurate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor (CNRED).

Recunoasterea diplomei de doctor si a titlului de doctor in stiinte sau intr-un domeniu profesional (obtinute in strainatate) de catre institutiile acreditate de invatamant superior sau unitatile si institutiile de drept public si drept privat cuprinse, conform normelor legale, in sistemul national de cercetare-dezvoltare, este un pas necesar pentru ca detinatorul diplomei respective sa se poata inscrie in programe postuniversitare, sa obtina o abilitare sau sa ocupare o functie didactica/de cercetare in aceste institutii de invatamant/cercetare.

Proiect Metodologie Recunoastere Automata Conducatori Doctorat

Proiect Metodologie Recunoastere Automata Functie Didactica Inv. Superior Straintate

Proiect Metodologie Recunoastere Diploma Doctor Strainatate