Premierul Dacian Ciolos a anuntat joi, la Timisoara, ca patrulele comune pentru protectia frontierei romano-sarbe vor intra in activitate in perioada imediat urmatoare: ''Aceste patrule comune urmeaza sa intre in activitate in perioada imediat urmatoare. Contacte si discutii intre ministrii nostri de Interne au mai fost in acest an, de data aceasta am reusit sa formalizam un cadru, contextul in care se vor organiza aceste patrule'', a declarat primul ministru, citat de Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit premierului, deja exista ''contacte foarte frecvente intre politistii de frontiera de-o parte si de cealalta'', dar prin acest protocol, semnat joi la Timisoara, ''vom avea chiar o patrulare comuna si atunci va fi mai usor''.

''Sigur, legat de fluxurile migrationiste, in masura in care si aceste patrule vor intra in activitate, va fi mult mai usor de controlat fluxul migrator. Si noi, pe partea noastra, am luat oricum masuri de intarire in aceasta zona, dar cooperarea cu vecinii sarbi este una esentiala si importanta si de-o parte si de cealalta'', a precizat Dacian Ciolos.

El a subliniat faptul ca ''pentru Serbia nu este usor sa gestioneze aceste lucruri, si ii multumesc (premierului sarb, n.r.) pentru modul in care au colaborat si cooperat si pana acum pe partea de frontiera cu Romania''.

In alta ordine de idei, s-a analizat si posibilitatea ca punctul de trecere a frontierei de la Lunga-Nakovo sa devina cu program permanent pentru a facilita traficul de persoane in aceasta zona.

Ministrii Afacerilor Interne din Romania si Serbia au semnat joi Protocolul privind constituirea si activitatile patrulelor comune de-a lungul frontierei de stat comune. Documentul a fost semnat de ministrul Afacerilor Interne Dragos Tudorache si Neboisa Stefanovici - viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne din Republica Serbia.