Trei cetateni pakistanezi ascunsi intr-un camion incarcat cu piese de mobilier, condus de un cetatean bulgar, au fost depistati, joi dimineata, de politistii de frontiera din Calafat cu ajutorul aparaturii pentru detectarea batailor inimii, anunta Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera din Dolj, cei trei barbati, cu varste cuprinse intre 25 si 48 de ani si care nu aveau documente de identitate asupra lor, intentionau sa intre fraudulos in Romania.

Soferul bulgar transporta in autocamion mobilier din Turcia pentru o firma din Olanda, iar la controlul efectuat de politisti la punctul de trecere a frontierei Calafat, aparatul pentru detectarea batailor inimii a indicat prezenta unor persoane in interior.

"Totodata, politistii de frontiera au observat ca prelata remorcii era taiata in partea din spate. Astfel, s-a efectuat un control amanuntit asupra camionului, fiind descoperite, ascunse printre piesele de mobilier, trei persoane de sex masculin", se arata in comunicat.

Barbatii nu aveau documente de identitate asupra lor si au declarat ca sunt din Pakistan, iar soferul camionului sustine ca nu avea cunostinta despre prezenta celor trei persoane in semiremorca.

Politistii de frontiera au intors camionul in Bulgaria si, conform protocolului romano - bulgar, soferul, mijlocul de transport si cei trei migranti au fost preluati de Politia de Frontiera Bulgara.