Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca militarii raniti care urmeaza sa participe la Jocurile Invictus de la Toronto ofera 'cea mai sincera lectie de viata' si demonstreaza ca 'nimic nu poate slabi dorinta si puterea de a lupta'.

"Pentru mine a fost o adevarata bucurie sa pedalez alaturi de o echipa de oameni minunati si motivati pentru un scop caritabil, sprijinirea participarii la o competitie sportiva speciala, Invictus 2017, a militarilor raniti in Afganistan si Irak. Este datoria noastra sa rasplatim sacrificiile lor, facute pentru tara si pentru pace. Totodata, vreau sa le transmit tuturor militarilor, eroilor nostri, un mesaj de recunostinta si incurajare, vreau sa stie ca au parte de sustinerea mea si a tuturor romanilor. Felicit pe cei care au avut aceasta initiativa atat de generoasa, dar si pe toti cei care au raspuns apelului de a dona pentru o cauza nobila. Sunt convins ca este nevoie ca acest tip de sprijin sa fie continuat si institutionalizat. De asemenea, cred ca a venit timpul sa transformam astfel de gesturi in lucruri normale si obisnuite in societatea noastra", a subliniat Iohannis intr-un mesaj prezentat, miercuri, de catre consilierul prezidential Ion Oprisor in cadrul Galei de incheiere a campaniei #PedalamPentruInvictus2017.

Potrivit sefului statului, campania 'Pedalam pentru Invictus' a atins si un alt scop, in afara de cel financiar, intarind notiunile de solidaritate si umanitate.

"Toti cei care au sustinut aceasta campanie in diverse moduri au inteles de fapt ca avem nevoie sa fim impreuna. Fara indoiala, campania dumneavoastra pune in valoare exemplul de curaj si determinare oferit de militarii care se antreneaza pentru competitiile sportive de anul viitor. Ei ne ofera cea mai sincera lectie de viata, ne demonstreaza ca nimic nu poate slabi dorinta si puterea de a lupta. Le sunt recunoscator si pentru acest izvor de inspiratie. Campania 'Pedalam pentru Invictus' a facut cei mai importanti primi pasi pentru militarii nostri. In continuare, depinde de ei sa se pregateasca temeinic si sa aiba rezultate la jocurile mondiale paralimpice de anul viitor, motiv pentru care le urez, inca de pe acum, mult succes. In final, vreau sa va felicit pentru tot ceea ce faceti, pentru faptul ca formati o echipa minunata si va multumesc ca mi-ati dat ocazia sa va cunosc personal", a mai afirmat Iohannis.