Un militar se afla in stare foarte grava, cu prognostic rezervat, dupa ce a suferit un accident in timpul serviciului de paza, miercuri, in jurul orei 16.00, la Cabana militara de instruire Cheia, informeaza Ministerul Apararii Nationale.

Potrivit sursei citate, este vorba despre caporalul clasa a III-a Georgel Guta, in varsta de 31 de ani, angajat al MApN din anul 2009, incadrat la Baza de sprijin logistic "Muntenia", scrie Agerpres.

"Accidentul a survenit pe timpul punerii in functiune a instalatiei de incalzire, procedura care intra in atributiile de serviciu ale militarului", precizeaza MApN.

Caporalului i s-a acordat primul ajutor la fata locului si a fost transportat de un echipaj al ISU, sesizat prin serviciul de urgenta 112, la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucuresti. Pacientul a fost evaluat, in jurul orei 18,50, de catre o echipa multidisciplinara formata din medici specialisti in urgenta, ATI, chirurgie plastica, microchirurgie reconstructiva si arsuri, ORL, oftalmologie si pneumo-fiziologie.

"In urma consultului de specialitate, echipa medicala a constatat ca pacientul are arsuri de gradul III si IV pe aproximativ 90% din suprafata corpului, cu interesare faciala, torace anterior si posterior, abdomen drept (hemitrunchi drept), ambele membre superioare si inferioare, cu suspiciune de arsuri de cai aeriene superioare. In urma investigatiilor clinice si paraclinice si dupa asigurarea suportului ventilator necesar, bronhoscopia cu lavaj si reechilibrarea volemica s-a dispus interventia chirurgicala de urgenta pentru toaleta primara a leziunilor de arsura si a plagilor, precum si pentru realizarea inciziilor de decompresie. Ulterior interventiei chirurgicale, pacientul va fi spitalizat in sectia de ATI, acesta necesitand tratament post-operator de sustinere a functiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemica si hidroelectrolitica, analgezie multimodala, profilaxie anticoagulanta si a ulcerului de stres, nutritie peros", mentioneaza MApN.

Cazul este cercetat de catre Parchetul Militar. De asemenea, comandantul Bazei a numit o comisie pentru investigatii de ordin administrativ cu privire la producerea evenimentului.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale precizeaza ca urmareste cu atentie evolutia starii medicale a militarului accidentat.