Un barbat de 37 ani din comuna galateana Movileni a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, miercuri, dupa ce si-a ucis mama, apoi i-a retezat capul si l-a infipt in gardul casei, transmite Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Parchetului de pe langa Tribunalul Galati, Liliana Istrate, barbatul locuia impreuna cu mama sa, o femeie de 71 ani, in comuna Movileni, iar luni seara, pe fondul unor motivatii de ordin mistico-religios, si-a decapitat mama.

'Inculpatul Ionel Mihaila, de 37 ani, este cercetat sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infractiune retinuta a fi savarsita prin cruzimi(...) In seara de 7 noiembrie, pe fondul unor motivatii de ordin mistico-religios si a unui mod de manifestare de o extrema violenta, inculpatul a decapitat-o pur si simplu pe mama sa prin folosirea unui cutit, dupa care a luat capul acesteia si l-a infipt intr-unul din parii gardului care le marginea locuinta', a declarat Liliana Istrate.

Crima a fost sesizata la 112 de preotul din sat caruia barbatul i-a povestit ce a facut.

'Nu exista un mobil, este foarte convins ca ceea ce a facut e un act de dreptate, de altfel el s-a dus la preot dupa ce a comis aceasta fapta sa ii spuna ca a restabilit ordinea. Preotul a fost cel care a anuntat la 112, era in dimineata zilei de 8 noiembrie. Fiind sarbatoare, lumea a inceput sa mearga la biserica, iar domiciliul lor este vizavi de biserica. Inculpatul a pus capul propriei mame cu spatele spre biserica pe motiv ca nu are dreptul sa priveasca spre biserica', a precizat Liliana Istrate.

Ionel Mihaila le-a declarat procurorilor ca mama lui devenise un 'demon', iar prin uciderea ei a facut 'un act dreptate'.

'Inculpatul a fost plecat o perioada de timp din tara si nu a avut niciun fel de manifestare violenta. Intre dumnealui si mama dumnealui in varsta de 71 ani nu au existat conflicte, erau efectiv indemnuri ale mamei de o a ajuta la treburile din gospodarie, motiv pentru care inculpatul a inceput sa o priveasca ca pe un dusman, ca pe un demon, asa a si spus, asta devenise mama lui. A fost linistit pe durata audierilor si a spus ca ceea ce a facut a fost un act de dreptate. A devenit violent acum, in momentul in care a fost scos din arest si dus la instanta pentru a se discuta propunerea de arestare', a mai spus Liliana Istrate.

Ea a mai spus ca anchetatorii nu s-au mai confruntat cu un astfel de act de cruzime.

'Avem foarte multe infractiuni de omor si tentativa la omor, lovituri cauzatoare de moarte, dar in aceasta modalitate nu s-a inregistrat pana acum o speta similara', a precizat Istrate.

Barbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile sub aspectul savarsirii infractiunii de omor calificat asupra unui membru de familie, infractiune retinuta a fi savarsita prin cruzimi. De asemenea, se va dispune si efectuarea unei expertize psihiatrice pentru a se constata daca acesta a avut sau nu discernamant.