"Guvernul Romaniei adreseaza felicitari Presedintelui ales al Statele Unite ale Americii, domnul Donald Trump. Prim-ministrul Dacian Ciolos a adresat o scrisoare de felicitare Vice-Presedintelui ales al Statele Unite ale Americii, domnul Michael Richard Pence", se arata intr-un comunicat al Executivului.

Cu aceasta ocazie, prim-ministrul Ciolos a subliniat importanta Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA, fundamentat pe valori si responsabilitati impartasite, ca fiind unul solid ce ofera premisele pentru dezvoltarea sa pe mai departe, in toate dimensiunile, se mai precizeaza in comunicat.

Potrivit acestuia, Romania este si va ramane un aliat si partener de incredere al SUA. Cooperarea dintre Romania si SUA contribuie la asigurarea securitatii comune si a intregii comunitati transatlantice.

Guvernul Romaniei va acorda pe mai departe o atentie sporita dezvoltarii si aprofundarii relatiilor bilaterale cu SUA pe dimensiunea economica, in baza oportunitatilor existente pentru avansarea prosperitatii comune, mai transmite Executivul.