Parintii a doi tineri decedati in incendiul din clubul Colectiv, Eugen Iancu si Jean Chelba, au depus, marti dimineata, la Parchetul General plangeri penale pe numele fostului premier Victor Ponta, al sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, si al fostului ministru al Sanatatii, Nicolae Banicioiu, anunta Mediafax.

Colectiv 1Foto: Hotnews

"Vrem sa se continue anchetele. Avem procese, avem anchete cu ceea ce s-a intamplat pana la usa Colectiv, cine e de vina si de ce a luat foc. Noi vrem sa continuam, copiii nostri au murit in spitale, au murit din cauza tratamentelor, din cauza refuzului de a fi trimisi in afara. Vedem acum ca un ministru de atunci spune ca el este dentist, nu stia ce sa faca, l-au sfatuit medicii, deci medicii trebuie sa ne spuna daca sunt ei de vina sau toata conducerea. Plangerea noastra e impotriva tuturor celor care au actionat dupa iesirea din incendiu, interventie care, stiti foarte bine, a fost o catastrofa, refuzul de a fi trimisi in strainatate si faptul ca au murit copiii nostri din cauza conditiilor din spital si a nepriceperii", a declarat Eugen Iancu, tatal unuia dintre tinerii care au murit in incendiul din clubul bucurestean, de pe 30 octombrie 2015.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat vineri ca nu are ce sa ii reproseze lui Nicolae Banicioiu, fostul ministru al Sanatatii, privind gestionarea cazului Colectiv, acesta din urma declarand ca singura sa contributie la problema barocamerei de la Floreasca a fost ca a taiat panglica.

64 de oameni si-au pierdut viata in urma incendiului care a cuprins clubul Colectiv in noaptea de 30 octombrie 2015, din cauza unor artificii folosite necorespunzator la concertul trupei rock "Goodbye to Gravity", dar si a supraaglomerarii si dotarilor anti-incendiu inexistente in club, care nu avea nici autorizatie de la pompieri.

Transferurile ranitilor au inceput la aproape o saptamana de la incendiu, dupa ce 10 tineri au murit intr-o singura zi in spitalele din Romania si alti trei in strainatate unde abia fusesera transferati, oficialii, in frunte cu Nicolae Banicioiu, insistand ca pacientii arsi la Colectiv primesc absolut tot ce au nevoie in spitalele din Romania.