Reprezentanti ai Inspectoratului pentru situatii de urgenta Bucuresti-Ilfov verifica luni dimineata statiile importante de metrou si peroanele. Inspectorii vor sa vada daca conducerea Metrorex a remediat neregulile gasite la un control din luna mai cand inspectorii au gasit deficiente grave mai ales privind evacuarea populatiei in cazul unor urgente majore, transmite Digi 24.

In luna mai, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucuresti a constatat mai multe nereguli la reteaua de transport subteran din Capitala, in urma a trei controale inopinate, printre care reducerea latimii de circulatie din cauza amplasarii, in anumite zone, a unor spatii comerciale, vitrine, lifturi, sau a blocarii cu zavoare a unor usi de evacuare, fapt ce ar ingreuna o eventuala evacuare si interventia in caz de urgenta.

ISU a aplicat 11 sanctiuni contraventionale (sapte avertismente si patru amenzi), in cuantum de 8 000 de lei.

Principalele nereguli constatate de ISU:

1.Ingreunarea evacuarii persoanelor, prin reducerea latimii de circulatie, din cauza:

Unor modificari la sistemul de trecere cu turnicheti;

Amplasarii, in anumite zone, a unor spatii comerciale, vitrine, lifturi;

Blocarii cu zavoare a unor usi de evacuare;

Sensului de deschidere a unor usi de acces/evacuare, care se face in sens invers evacuarii.

2. Nemarcarea tuturor cailor de evacuare prin indicatoare standardizate si functionarea necorespunzatoare a iluminatului de siguranta.

3. Nemarcarea cu indicatoare a tablourilor electrice aferente scarilor rulante.

4. Exploatarea unor conductori electrici cu contacte imperfecte la conexiuni si legaturi, precum si strapungerea izolatiei sau lipsa acesteia.

5. Amplasarea la suprateran, in imediata apropiere a iesirilor, a unor constructii provizorii, diverse amenajari sau spatii de parcare, care reduc latimea libera de circulatie a cailor de acces, de evacuare si de interventie.

ISU Bucuresti precizeaza ca va veni in intampinarea Metrorex, prin consiliere de specialitate, in vederea remedierii deficientelor.