Premierul Dacian Ciolos a declarat, sambata, la Riga, intrebat daca a tinut legatura cu autoritatile din tara, in urma accidentului de pe Autostrada A2, ca a vorbit cu ministrul de Interne despre operatiunile desfasurate, privind transferul ranitilor si degajarea autostrazii, adaugand ca simularea de seism facuta in urma cu cateva zile a fost utila, transmite News.ro.

Premierul a afirmat ca a discutat cu ministrul de Interne despre operatiunile desfasurate in urma acestui accident, Ciolos mentionand ca in astfel de cazuri, interventia este suta la suta a Ministerului de Interne.

"Am vrut sa ma sigur ca s-au luat toate masurile pentru transportarea ranitilor si degajarea autostrazii. M-am bucurat sa aflu ca acest exercitiu realizat in urma cu cateva zile, tot intr-o simulare a unui astfel de context de cod rosu, a fost foarte util", a mai spus Dacian Ciolos.

Traficul rutier pe autostrada A2 a fost redeschis, sambata seara, la aproximativ noua ore de la accidentul in care patru persoane si-au pierdut viata iar alte 57 au fost ranite, fiind finalizata cercetarea la fata locului facuta de Politia Rutiera.

Accidentul de sambata dimineata este cel mai grav eveniment rutier produs vreodata pe Autostrada Soarelui, spun politistii de la Politia Rutiera.

Masinile implicate in accidentul de sambata dimineata de pe Autostrada A2 au fost transportate, la finalul cercetarilor la fata locului, la sediul Politiei Autostrazi unde urmeaza sa fie expertizate tehnic si unde se fac audierile martorilor si persoanelor implicate care nu au fost internate.