Consulul Romaniei in orasul Balti din Republica Moldova a fost ranit in timp ce traversa regulamentar strada, de catre o masina condusa de un ofiter de investigatie din cadrul Inspectoratului de Politie Falesti care a fugit apoi de la fata locului, informeaza Publika.md. Consulul este internat in spital, in stare grava, dar stabila.

Publicatia citata relateaza ca politistul a parasit locul accidentului fara a interveni. Mai mult decat atat, acesta si-ar fi convins un prieten sa isi asume raspunderea accident.

Pentru a fi asigurata obiectivitatea anchetei, dosarul a fost retras de catre procuratura din gestiunea politiei, investigatiile demonstrand ca in momentul impactului autoturismul era condus anume de ofiter.

Politistula fost retinut preventiv pentru 72 de ore, fiind acuzat vineri de "incalcarea regulilor de securitate a circulatiei de catre persoana care conduce mijlocul de transport, soldata cu vatamarea grava a integritatii corporale sau a sanatatii si parasirea locului accidentului rutier".