La ultimul termen al procesului in care judecatoarea Geanina Terceanu este acuzata ca a primit 195.000 de euro pentru a da o solutie favorabila in dosarul Transferurilor, procurorul a cerut pedeapsa cu executare, insotita de sporuri, pentru fostul magistrat, anularea liberarii conditionate pentru Ioan Becali si pedeapsa cu executare pentru Cristian Borcea, in timp ce ceilalti inculpati au sustinut ca sunt nevinovati si au cerut sa fie achitati, transmite News.ro.

Procurorul de sedinta a cerut, joi, instantei Curtii de Apel Bucuresti care judeca procesul fostei judecatoare Geanina Terceanu, pedepse cu executarea pentru fostul magistrat si pentru Cristian Borcea, precum si anularea liberarii conditionate in cazul lui Ioan Becali.

In sala nu a fost prezent Ioan Becali, avocatul lui aratand ca se afla in Frankfurt, la tratament medical.

Cristian Borcea a depus o adresa la dosar din care rezulta ca nu vrea sa fie audiat si in care a sustinut ca isi mentine declaratia data in timpul urmaririi penale.

La termenul de joi, Curtea de Apel Bucuresti a acceptat sa aplice procedura simplificata pentru fratii Ioan si Victor Becali, dar si pentru fosta judecatoare de la Tribunalul Bucuresti Geanina Terceanu.

"Solutia va fi unitara. Pronuntarea va fi pe 17 noiembrie", a spus judecatorul Bogdan Florin Voinescu.

Procurorul de sedinta a cerut pentru Geanina Terceanu inchisoare cu executare, avand in vedere faptele comise pe cand era judecator si a spus ca 195.000 de euro, suma primita de ea drept mita pentru o solutie de achitare in dosarul Transferurilor din fotbal, nu ar putea fi stransa in intreaga cariera de un magistrat.

Procurorul a mai cerut confiscarea sumei primite de Terceanu ca mita si acordarea unui spor de pedepsa de o treime din maximum prevazut de lege.

Pentru fratii Ioan si Victor Becali, DNA a cerut inchisoare cu executare pentru dare de mita, pedeapsa la care ar trebui sa se adauge un spor. In cazul lui Ioan Becali, procurorul a solicitat emiterea unui nou mandat de arestare si anularea liberarii conditionate.

Pentru Cristian Borcea, procurorul a cerut judecatorului contopirea pedepselor si acordarea unui spor de pedeapsa, la fel si pentru avocatul George Antonie Iorgovan, acuzat de marturie mincinoasa.

Fosta judecatoare Geanina Terceanu este acuzata ca a primit 195.000 de euro pentru a da o solutie favorabila in dosarul transferurilor de jucatori.

Ea a fost trimisa in judecata in februarie 2016, de procurorii DNA, alaturi de Ioan si Victor Becali si Cristian Borcea, precum si de avocatii George Antonie Iorgovan si Daniel Petre.

Geanina Terceanu este acuzata de luare de mita, cei trei oameni de fotbal, de dare de mita, iar cei doi avocati, de marturie mincinoasa.