Electrica si-a adus echipele de tehnicieni in Pipera, dupa ani de zile in care locuitorii zonei au suportat cel putin o pana de curent pe saptamana. Potrivit Electrica, penele dese de curent au fost provocate de suprasolicitarea retelelor de distributie si de furturile de energie electrica.

Din cauza intreruperilor dese ale curentului electric, mai multi locuitori din Pipera, Voluntari, au fost obliogati sa caute inca o sursa de energie. "Aproape toti vecinii mei au generatoare in casa. Nu de fite, din cauza ca la trei - patru zile se intrerupe curentul. E periculos si pentru aparatele din casa", ne-a declarat o femeie din cartierul Pipera.

"Reteaua e veche si sunt multi bransati", povesteste o angajata a Postei, care spune ca a vazut cum "s-a ridicat" Pipera. "Acum patru cinci ani erau mai rar pene de curent, si inainte si mai rar. Dar s-au facut multe vile, iar acum au toate brazi de Craciun, instalatie pe acoperis si probabil ca se incarca reteaua".

Desi locuitorii zonei spun ca au astfel de probleme de mai multi ani, abia vineri compania Electrica Sud a venit cu planuri de masuri pentru zonele afectate si cu muncitori pe teren. Cel mai rapid, in zona vor fi montate doua grupuri noi de electricitate care sa preia o parte din consum si vor fi reparate elementele de retea defecte.

Potrivit unui comunicat de presa remis HotNewz, pe termen lung, Electrica planuieste "Coordonarea cu Primaria Voluntari privind dezvoltarea energetica 2008-2012si Constructia ueni statii noi de transformare 110 kV/20kV, lucrare cuprinsa in programul de investitii multianual"- doua proiecte care sa rezolve problemele de electricitate.

Din cauza unei pene curent in ajunul Craciunului, sute de localnici au iesit sa protesteze, blocand DN2 doua ore.