Premierul Dacian Ciolos a avertizat miercuri, in deschiderea Consiliului Naţional al PNL, unde a fost invitat sa participe, ca este necesar ca evolutia buna a economiei sa fie "resimtita si in nivelul de trai", dar daca acest lucru nu este facut "responsabil", "riscam sa repetam din nou istoria".

Dacian CiolosFoto: Guvernul Romaniei

Referindu-se la avalansa de proiecte populiste aprobate recent de Parlament, Ciolos le-a spus liberalilor ca, in acest fel, riscam ca, "dupa o perioada de crestere economica, sa ajungem din nou la probleme".

"Avem nevoie sa facem ca evolutia buna economica a Romaniei sa fie resimtita si in nivelul de trai. Dar daca nu facem asta cu decizii responsabile, riscam sa repetam din nou istoria", a spus Ciolos.

Acesta a aratat ca este nevoie de marirea salariilor, dar nu intr-un mor "populist si electoralist".

"Trebuie sa explicam oamenilor ca prin asta ne riscam viitorul", a subliniat primul ministru, aratand ca "problema in Romania nu e o crestere procentuala a salariilor, ci faptul ca nu am tratat chestiunea disfunctionalitatilor" care exista in prezent.

In ceea ce priveste Platforma Romania100, pe care Ciolos a lansat-o recent, acesta este un "proiect in care sa propunem Romaniei un alt fel de guvernare", a spus primul ministru.

Dacian Ciolos i-a laudat pe liberali, afirmand ca au luat decizii dintre care unele au fost "dureroase".

"Ati hotarat sa faceti acest pas, sa puneti in fata oameni noi, sa aplicati criterii de integritate si sa veniti si cu idei noi. Acest lucru mie imi da convingere ca am putea lucra impreuna. Am inteles ca foarte multa lume care a renuntat sa mai aiba incredere in politica ar putea fi regrupata pentru a sustine un proiect comun", a adaugat seful guvernului.

"Cred ca putem impreuna sa demonstram ca se poate aplica democratia prin intermediul partidelor politice, integrand aceste principii de guvernare responsabila, continuarea luptei impotriva coruptiei, pentru a guverna punand in centru valorile legate de munca onesta, pentru ca nu cred ca putem avea politici sociale oneste daca nu au la baza crearea de locuri de munca, retributia onesta a muncii realizate, faptul ca dezvoltarea economica trebuie sa apara pe tot teritoriul tarii", a mai spus premierul.