Ministrul Educatiei a aprobat noua componenta a Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice. Dacian C. Dragos, vicepresedintele Consiliului Cercetarii din cadrul Universitatii Babes Bolyai, directorul CNECSDTI

de I.C.     HotNews.ro
Miercuri, 2 noiembrie 2016, 15:03 Actualitate | Esenţial

Dacian C. Dragos
Foto: apubb.ro
Ministrul Educatiei Mircea Dumitru a aprobat miecuri, prin ordin, noua componenta a Consiliului National de Etica a Cercetarii Stiintifice, Dezvoltarii Tehnologice si Inovarii (CNECSDTI), organism consultativ al Ministerului Educatiei, cu atributii in coordonarea si monitorizarea aplicarii normelor de conduita morala si profesionala in activitatile de cercetare-dezvoltare la nivel national.

Din noul CNECSDTI fac parte 19 cercetatori si cadre didactice de la institute de cercetare si universitati din tara si din strainatate, numiti pentru un mandat de 4 ani.

Presedintele CNECSDTI este prof. univ. dr. Dacian Cosmin Dragos (Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj Napoca), iar vicepresedinti sunt dr. Mihai-Octavian Dima (Institutul National de Fizica Nucleara - "Horia Hulubei") si dr. Alexandru Popa (Muzeul National al Carpatilor Rasariteni din Sfantu Gheorghe).

Dacian C. Dragos este Profesor universitar doctor, titular al cursurilor de Drept administrativ, Drept european și Drept administrativ comparat si co-director al Centrului de Studii privind Buna Guvernare, potrivit site-ului Facultatii de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul UBB. Este vicepresedinte al Consiliului Cercetarii UBB, se arata in CV-ul sau.

Componenta CNECSDTI a fost stabilita, pentru prima data, in urma unui amplu proces de selectie, derulat intre 22 iulie si 23 septembrie 2016, in coordonarea Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica si Inovare, care asigura  secretariatul CNECSDTI. 

In aceasta perioada, 115 reprezentanti ai comunitatii stiintifice si-au depus candidatura pe platforma brainmap.ro pentru calitatea de membru in Comitetul de selectie a membrilor dar si pentru cea de membru CNECSDTI. Pe parcursul acestui proces s-au derulat doua consultari publice: in perioada 18-22 august 2016 pentru propunerile privind componenta Comitetului de selectie si in perioada 19-23 septembrie 2016 pentru propunerile de membri ai CNECSDTI.

Potrivit ministerului, "criteriile de selectie s-au axat atat pe o conduita profesionala si morala ireprosabila, dublata de responsabilitate, echilibru, capacitate de analiza obiectiva si rezilienta la presiuni exterioare dar, mai ales, pe experienta  proprie in activitatea de cercetare, la nivel inalt, recunoscuta in tara si strainatate. Mecanismul de selectie, indiferent de pozitia vizata, a exclus candidaturile demnitarilor si ale membrilor structurilor de conducere ale partidelor politice, precum si candidaturile conducatorilor organizatiilor de cercetare-dezvoltare".

MENCS precizeaza ca va face public in curand Regulamentul de organizare si functionare al CNECSDTI, aflat in acest moment in curs de avizare.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Ce-am pierdut? Fericirea. Cantările unei lumi dispărute vin de la formația Trei Parale. Vezi partea a doua și țitera

Am pierdut totul, Fericirea, mai ales. Cred cei de la "Trei parale". O spun ei, cei care sunt în preajma fericirii mereu. Ce-ți trebuie altceva mai mult decât să știi să cânți, de la țițeră la fluier. Să culegi cântece de la țărani. Cu care te împrietenești, fluierând, culegând mere, cosind fân. De ce nu, să ai chef, la nunți și botezuri. VIDEOinterviu cu formația Trei Parale.

2524 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri