Presedintele Klaus Iohannis a apreciat miercuri ca discutia despre fotografia sa in care apare asezat pe unul dintre scaunele de la Masa Tacerii este "exagerata" si are "substrat electoral", apreciind ca, daca Brancusi nu ar fi vrut sa se nimeni, ar fi expus opera nu intr-un parc, ci intr-un "muzeu inchis".

Klaus Iohannis la Masa TaceriiFoto: Radio Targu Jiu

Seful statului a fost intrebat de ziaristi daca a fost amendat pentru aceasta fotografie. "Nu am fost amendat si nici nu cred ca s-a pus problema", a raspuns seful statului, asigurand ca intreaga discutie "are substrat electoral".

"Daca Brancusi nu ar fi vrut sa se aseze nimeni pe acele scaune probabil nu le-ar fi pus intr-un parc public, ci intr-un muzeu inchis", a apreciat Iohannis, inainte de a adauga:

"Toata discutia mi s-a parut exagerata pur si simplu si cred ca putem sa o inchidem aici".

Reamintim ca presedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat, vinerea trecuta, la Masa Tacerii, celebra lucrare a lui Constantin Brancusi, desi in apropiere exista un mesaj prin care turistii sunt rugati sa evite contactul cu operele, relateaza Mediafax.

Klaus Iohannis a participat, vineri, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bataliei de pe Jiu, din octombrie 1916.

Dupa evenimentul care a avut loc in apropierea Coloanei Infinitului, presedintele Romaniei a acceptat invitatia autoritatilor locale si a vizitat si operele din Parcul Central.

La Masa Tacerii, seful statului s-a fotografiat in timp ce statea pe unul dintre scaune, desi la cativa metri de opera era afisat mesajul: "Stimati vizitatori, sa pastram intacta mostenirea Brancusi pentru generatiile urmatoare. Va rugam sa evitati contactul cu operele!".