Vasile Blaga este convocat marti la DNA Ploiesti, unde procurorii il vor anunta ca i se pune sechestru pe avere, au declarat HotNews surse judiciare.

Vasile Blaga, la DNA PloiestiFoto: Captura Digi 24

UPDATE 15.39 Blaga a iesit repede de la intalnirea cu procurorii si a confirmat ca i s-a pus sechestru, fara a preciza suma. Intrebat ce parere are ca Gheorghe Stefan si-a recunoscut faptele, el a spus ca “daca a gresit, sa plateasca”.

UPDATE 15.28 Procurorii au pus un sechestru de 700.000 de euro pe averea lui Blaga, informeaza Digi 24. Acesta a ajuns de putina vreme la sediul DNA Ploiesti.

Miercurea trecuta a fost convocat la sediul Directiei Anticoruptie din Ploiesti si Gheorghe Stefan "Pinalti" in calitate de inculpat in dosarul lui Vasile Blaga. Procurorii au pus sechestru asigurator pe averea fostului primar din Piatra Neamt.

Fostul copresedinte al PNLVasile Blaga s-a prezentat pe 17 octombrie la sediul DNA Ploiesti, structura ce instrumenteaza dosarul in care acesta este urmarit penal pentru trafic de influenta, sub control judiciar

DNA il cerceteaza pe Blaga sub control judiciar pentru trafic de influenta, dupa ce, potrivit procurorilor, ar fi primit suma de 700.000 de euro, din care 500.000 de euro de la Gheorghe Stefan.

In aceeasi cauza sunt anchetati fostul primar din Piatra Neamt si omul de afaceri Horatiu Bruna Berdila.